Darende’de Kurban Bayramı Sevinci

02.08.2020 - Pazar 23:13

Son günlerde tartışma konusu olsa da Kurban Bayramı için Covid gerekçesiyle ilave tedbirlere gerek görülmedi. Yurdun dört bir yanından gelen vatandaşlar Darende’de hem sıla hasretini giderirken hem de Kurban Bayramı’nın coşkusunu yaşadı.

Darende Kaymakamı Malik ÇALIŞIR yayınladığı bayram tebriği mesajında dünyayı sarsan koronavirüs tehlikesine karşı önlem almanın gerekliliğine vurgu yaptı. Çalışır açıklamasında “Milletimizin manevi değerlerinin, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en anlamlı örneklerinin yaşandığı dini bayramlarımız; sevgi, saygı, yardımlaşma ve hoşgörü duygularının güçlenmesine, toplumun birlik ve beraberliğinin pekiştirilmesine, geleceğe daha da güvenle bakmamıza vesile olan özel günlerdir.
Kurban, cömertliktir, dayanışmadır, yoksulların sevindirilmesidir. Kurban, kırık kalpleri, solgun yüzleri, mahzun bakışlıları sevindirmektir. Kurban ibadetindeki asıl mana elimizle birlikte gönlümüzü de birbirimize açmaktır.
Bayramların anlamını, güzelliğini ve değerini, sayılı bayram günleriyle sınırlı tutmayarak hayatımızın her döneminde ve tüm ilişkilerimizde hatırlamalıyız. Bayramlarda, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, geleceğe olan inancımızı her ortamda korumalıyız.
Pandemi sürecinde geçireceğimiz bir bayramda daha sevdiklerimizle belki kucaklaşamayacağız ancak yapacağımız sıcak bir telefon araması ile onlara madden uzak olsak da manen çok yakın olduğumuzu hissettirerek geçirmeliyiz.
Aldığımız tedbirler kapsamında bu bayramda da maske takma, hijyen ve sosyal mesafe kuralına uymaya özen gösterelim. Hem kendi sağlığımız hem sevdiklerimizin sağlığı ve hem de toplum sağlığı için alınan tedbirlere uyulması konusunda özenli davranalım. Bugüne kadar salgın kapsamında alınan tedbirleri büyük bir sabır ve anlayışla yerine getiren Tokatlı hemşerilerime teşekkür ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle; kahraman gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin aileleri başta olmak üzere Darendeli hemşehrilerimizin rehavete kapılmadan alınan tedbirlere uyarak geçireceği Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Herkese sağlık ve afiyet diliyorum." dedi.