Doğu PERİNÇEK'in Dedesi "Köşger Bekir"in Mezarı Yapıldı

13.10.2020 - Salı 15:17

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu PERİNÇEK’in büyük dedesi Köşker Bekir’in, Malatya’nın Darende İlçesi Balaban Mahallesi’ndeki mezarı yapıldı. Mezar taşında “Olcaytuların ve Perinçeklerin Büyük Babası Bekir Olcaytu – Köşker Bekir - 1840 – 1916” YAZISI YAZILDI.

Köşker Bekir, Doğu Perinçek’in annesi Lebibe Perinçek’in babası, öğretmen ve ilköğretim müfettişi İbrahim Olcaytu’nun ve kardeşi Mehmet Atalay Olcaytu’nun babasıdır. Tüfekçi ailesinin de büyük dedesidir.

Darende’nin Balaban Beldesi’nde yaşamış olan Köşker Bekir, adından da anlaşılacağı gibi ayakkabı ustasıdır ve yörenin saygın isimlerindendir.

Vatan Partisi Darende İlçe Başkanı Mehmet Necmettin ERDOĞAN, mezarın yapılmasıyla ilgili şunları söyledi: “Darende, Köşker Bekir’in soyundan Türkiyemize büyük hizmetleri olan iki önemli devlet adamı çıkarmıştır. Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ve Em. Tümgeneral Turhan Olcaytu (Doğu Perinçek’in dayısı – ASELSAN’ın kurucusu). Bu isimler, biz Darendeliler için gurur kaynağıdır. Köşker Bekir’in ve ailesinin isimlerini yaşatacağız.”

Kaynak: Aydınlık Gazetesi