Darende'den Erdoğan'a Rekor Destek

25.06.2018 - Pazartesi 15:51

Darende'de de sukunet içinde gerçekleşen seçimlerde oyunu kullanan vatandaşlar %82,16 ile Erdoğan tercihini değiştirmedi. Erdoğan'ı %11.16 ile Muharrem İNCE, %4,69 ile Meral AKŞENER, %1.12 ile Temel KARAMOLLAOĞLU takip ederken Selahattin DEMİRTAŞ ve Doğu PERİNÇEK %1'in altında oy aldı.

Cumhurbaşkanını Recep Tayyip ERDOĞAN'ın özellikle FETÖ ve PKK ile olan mücadelede aktif rol oynadığını düşünen Darendeliler, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk seçiminde rekor bir oy oranı ile desteklemeye devam etti.

AK Parti Oyları Darende'de Neden Düştü?

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti kurucu genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı %82 ile tercih eden Darendeli vatandaşların aynı oranda Ak Parti'ye oy vermediği ve milletvekilliği seçiminde MHP'yi tercih ettiği görüldü. Bunun en büyük sebebinin ise Ak Parti yerel kadrolarının halkla iç içe olmak yerine halktan kopuk Hulusi Efendi Vakfı'nı Darende'de otorite olarak kabul etmesi olarak yorumlandı.

 

Mütedeyyin kesimi 'kedicikli' yayınlarıyla rahatsız eden Oktar gurubuna Hulusi Efendi Vakfı müdürü Resul KESENCELİ'nin "büyük hizmetler yapıyorsunuz" diye iltifatta bulunması ve FETÖ ele başı Fethullah GÜLEN'in vakfın başkanını 'övgü dolu' sözlerle anması özellikle de 15 Temmuz sürecinden sonra Darendeli vatandaşların yardımlaşma vakfı olduğunu iddia eden Hulusi Efendi Vakfı'nı sorgulamasına sebep oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Sen din alimi değilsin, haddini aşma!" diyen sözde profesör Akgündüz'ün, Hulusi Efendi Vakfı tarafından çok sevilmesi de Darendelilerin en çok eleştirdiği konular arasında.

Ak Parti 1 kasım seçimlerinde Darende'den %78 oy alırken 24 Haziran 2018 seçimlerinde %66'ya geriledi.

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.