Darende'yi Ranta Teslim Edecek İmar Planında Geri Adım

06.05.2018 - Pazar 14:37

FETÖ/PDY ile yakınlığı ile bilinen Hulusi Efendi Vakfı'nın yoğun etkisiyle, Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından hazırlanan sözde koruma amaçlı imar planı Malatya Büyükşehir Belediyesi'nce askıya çıkarılmış ve büyük tepki çekmişti.

Her yıl yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği Somuncubaba'nın manevi istirahatgahı olan Zaviye Mahallesi'ni uzun vadede Hulusi Efendi Vakfı'na peşkeş çekilmesi amacıyla hazırlanan plana Darendeli vatandaşlar büyük tepki göstererek bahse konu planın tıpkı FETÖ gibi mukaddes değerleri istismar ederek bürokrasi gücü elde eden Hulusi Efendi Vakfı'nın emri üzerine hazırlandığını dile getirdiler. 

Askı süresi içinde yapılan itirazları önce komisyona havale eden Malatya Büyükşehir Belediye meclisi 11 Nisan 2018'de yaptığı toplantı da "itirazların yerelde incelenerek planın yeniden hazırlanması" gerektiğine oy birliğiyle karar verirken, vakfın belediye meclisine soktuğu isim Sebahattin ATEŞ'in de EVET oyu vermek durumunda kalması dikkat çekti.

Ayrıca büyükşehir belediye meclisine sunulan komisyon raporunda yapılan plana mülk sahiplerinin %80'inin itiraz ettiğinin belirtilmesi de dikkat çekti.

Daha önce Malatya İdare Mahkemesi tarafından da iptal edilen plan mahalle yoluna bariyer koyacak kadar fütursuzlaşan Hulusi Efendi Vakfı'nın gelir kaynağına dönüşmüş durumda Somuncubaba Külliyesi ve çevresini ilgilendiriyor.

Bu kararla birlikte yeni planın Darende Belediyesi'nce hazırlanacağı ve Somuncubaba Külliyesi mahalinin Hulusi Efendi Vakfı yapılanmasının çıkarları üzerine dizayn edilmesi, cebren de olsa bazı mülkiyetlerin sahiplerinden alınarak vakfa bedelsiz devredileceği iddia ediliyor.

Korkmaz DARENDELİOĞLU 
Haberdarende.com

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.