Somuncu Baba'nın Hayatı Film Oluyor!

03.01.2016 - Pazar 23:30

Gönüller sultanı Şeyh Hamidi Veli'nin (Somuncubaba) muazzam hayatının beyaz perdede izleyiciyle buluşacak olması her ne kadar mutlu edici olsa da filmin edebi istirahatgahı olan Darende yerine Aksaray'da çekilmesi Darendeli gönül dostlarının canını acıtıyor.

Aksaray Belediyesi'nin yakından alakadar olarak destek verdiği Somuncu Baba Aşkın Sırrı filmi 1 Nisan 2016'da vizyona girecek. Kürşat KIZBAZ'ın yönettiği filmde Kurtlar Vadisi'nden tanıdığımız Gürkan UYGUN gibi tanındık simalarda var.

Filmin Fragmanı - Kamera Arkası Görüntüler

https://www.youtube.com/watch?v=91-FqLCZrC4

 

Yönetmen Kürşat KIZBAZ "Böylesi bir film Aksaray'dan başka bir yerde çekilemezdi!"

 

https://youtu.be/GHDlaKjk-D8?t=30s

 

Somuncubaba'ya Neden Sahip Çıkılmıyor?

Aksaray Belediyesi böylesi güzide bir çalışmayı yürütürken acaba Darende ne yapıyor diye sorgulamak gerek. Kaynakların büyük bir çoğunluğu Somuncubaba'nın metfun olduğu yerin Darende olduğunu bizlere söylerken o büyük insanın tüm mirasını tekeline geçirmiş olan sözde torunu Hamidettin ATEŞ ve Hulusi Efendi Vakfı ise bu konularda sıfır! Çünkü onlar için para, mukaddesattan ve Şeyh Hamidi Veli'den önce geliyor. Kutsal semaverleri! himmet isteyenlere 150-200 bine satan Hulusi Efendi Vakfı bugüne kadar bu yöndeki kültürel hizmetlere hiçbir şekilde destek sağlamazken, Hulusi Efendi isminin Şeyh Hamidi Veli'nin de önüne geçirilmek istenmesi ne denli gaflet içinde olduklarını ortaya koyuyor.

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.