Wikileaks Belgelerinde Hulusi Efendi Vakfı Kayırmacılığı Çıktı!

08.12.2016 - Perşembe 21:20

Wikileaks'in geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat ALBAYRAK'ın elektronik posta yazışmalarını yayınlaması büyük yankı uyandırdı. Yayınlanan yazışmalar içerisinde Hulusi Efendi Vakfı ile ilgili şok bilgiye Darende Gazetesi ulaştı.

Hulusi Efendi Vakfı'nın yayıncılıkla alakalı faaliyet gösteren Visan işletmesinin müdürü olarak çalıştığı söylenen Yusuf Y. adlı kişi için ricada bulunan Fuat Z. adlı kişi "Vakıftaki misyonunu tamamladı." ifadesini kullandığı görülüyor. Mehmet C. ve Hayrettin Ç. arasında dolaşan yazışmanın en son Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat ALBAYRAK'a forward edildiği (yönlendirildiği) görülüyor.

Fuat Z. adlı aracının "her şeyine kefilim" dediği  vakfın eski çalışanı Yusuf Y.'nin CV (öz geçmişi)'nin yer elektronik yazışmada aldığı görülüyor. CV'deki bilgiler ise oldukça manidar!  İş geçmişinde sadece Hulusi Efendi Vakfı'nın yer aldığı ve üniversiteyi açıktan bitiren Yusuf Y'nin Referans olarak eklediği kişiler bir dönem Hulusi Efendi Vakfı'nda yöneticilik yapan ve şuanda Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail PALAKOĞLU ve yine vakfın müdürlerinden birisi olan İsmail Hakkı ÖZBAY.

Kurum ve kuruluşlarda örümcek ağı gibi kadrolaşarak farklı bir paralel yapı türü olan Hulusi Efendi Vakfı'nın liyakat unsurunu hiçe sayarak kendi adamlarını bir yerlere yerleştirmesi konusundaki pespayeliği Wikileaks ile gün yüzüne çıkmış oldu.

İşte o yazışmanın orjinal hali!

Yazışmanın Wikileaks Orijinal Bağlantısı

Yusuf Y. CV (Özgeçmiş)

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=iRK-hJj3D3s

 

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.