Güç Bela Yapılabilen 30 Ağustos Etkinlikleri

04.09.2015 - Cuma 21:12

Hulusi Efendi Vakfı‘nın tabiri caizse atadığı Süleyman ESER yönetimindeki Darende Belediyesi’nden beridir ki beldemiz adına güzel şeylerden bahsetmek iyice zorlaştı. Sözüm ona “din, hizmet” lafını dilinden düşürmeyip marifeti sadece para devşirmek olan sözde dini yapıların mahalli idareyi dahi zapt etmesiyle Darende artık ölüm döşeğine düştü.

Seçilmişin değil atanmışın görev başında olduğu Darende Belediyesi’nde Darende halkının menfaatine dair birşeyler olsa da yazsak! Tek gayeleri “halkın, milletin, kamunun” olan değerleri bir yolunu bulupHulusi Efendi Vakfı‘nın mülkü haline getirmek. Zaviye ile ilgili kentsel dönüşüm yazımızı okumayan varsa hemen okuyadursun. Okunsun ki maneviyatı kullanan maddiyat avcılarının gerçek yüzü artık aşikar olsun.

Darende’nin kültürel açıdan önemli bir zenginliği olan festival de vakıf idaresinde belediye tarafından pek fazla umursanmayan, unutulmaya terk edilmiş durumda. Ne zaman adı “Hulusi Efendi Güreş ve Kültür Festivali” olur o zaman alaka görür!

Yüksüne yüksüne, istemeye istemeye de olsa diğer etkinlikler kırpılıp sadece güreş müsabakaları yapılabildi. Şu haliyle Darende’linin buna dahi şükretmesi lazım.
Zira;Allah’tan başkasınında karşısında eğilip bükülmeyi ar eden Darende Halkını vakıf önünde el pençe divan durdurana dek Allah’ın suyunu bile vermeyecekleri gün çok da uzakta değil.

Onun için…

Zaman, silkinip kalkma zamanıdır, zaman batıla yüz çevirip hakkın bülbülü olma zamanıdır.

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.