Tohma Kanyonu Ranta Teslim!

30.08.2016 - Salı 17:45

Darende'nin önemli doğal güzelliklerinden birisi olan Tohma Kanyonu skandal bir şekilde Maliye Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda Hulusi Efendi Vakfı'na peşkeş çekilmişti. Darende'nin bir zenginliğini daha gasp eden vakfın ilk icraatı kanyonu gezmek isteyenlerden para almak için giriş kapısına turnike koymak oldu.

 

tohma-kanyonu-ranta-teslim

BU AŞAMAYA NASIL GELİNDİ?

 

Darende Belediyesi ve Kaymakamlık Makamı tarafından geçtiğimiz yıllarda imar edilen Tohma Kanyonu için Başbakanlık Tanıtım Fonu'ndan da 1 milyon lira finansman sağlanmıştı. Darendelilerin ve dışarıdan gelen turistlerin hayranlıkla gezdiği, kamelyalarında piknik yaptığı güzel bir alana dönüşen Tohma (Köprügözü) Kanyonu Darende'nin turizm geleceği açısından önemli bir kazanım durumundaydı. Ne yazık ki Darende'nin kara bahtı yine gülmedi. Çünkü bu eşsiz zenginlik Zaviye'deki rant lobisinin başı Hamidettin ATEŞ'in iştahını kabartıyordu ve bir yolu bulunup vakfın mülkü haline getirilmeliydi. 

 

İddiaya göre Hulusi Efendi Vakfı'nın dalkavukları aldıkları emre binaen Tohma (Köprügözü) Kanyonu'ndaki kamelya, ışıklandırmalar, köprü korumalarını  vb. yapıları sistemli bir şekilde tahrip ederken vakfın sosyal medyadaki ve halk içindeki dalkavukları ise "Devlet bakamıyor! Vakfa devredilse çok güzel hizmetler yapılır." gibi söylemleri dillendirerek eşi benzeri görülmemiş bir vatan hainliğine imza atıyordu. Çalışmaların kısa vadede sonuç vermesi adına Hulusi Efendi Vakfı güdümündeki belediye başkanı Dr. Süleyman ESER de can güvenliği(!) gerekçesiyle eşsiz bir doğa harikasının kapısına kilit vurdu. 

 

VAKFIN KANYONA İLK HİZMETİ!

 

Büyük bir iş birliği içerisinde yürütülen şeytani operasyon geçtiğimiz aylarda meyve verdi ve Maliye Bakanlığı Darende'nin, Darendelinin bir zenginliğini Hulusi Efendi Vakfı'na devretti! Darendelinin geleceğini bir kez daha gasp eden vakfın kanyondaki ilk icraatı ise geçişlerden ücret alabilmek adına koyduğu turnike oldu! Böylece milyonlarca liralık kazanç sağlayacak bir zenginliğimiz daha vakfın para kasasını doldurmaya yarayacak.

 

Konuyu dillendiren TEK yayın organı olan Darende Gazetesi vatandaşların hiç değilse sosyal medyada tepkilerini koymasını tavsiye ediyor.

 

(Darende Gazetesi - Özel Haber)

 

 

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.